Korkeimman oikeuden päätös maksullisista lisäpalveluista

Olemme vastaanottaneet Korkeimman oikeuden (KKO) ratkaisun, joka koskee Blue Finance Suomi Oy:n ja kuluttaja-asiamiehen välistä näkemyseroa maksullisista lisäpalveluista. KKO ei muuttanut Markkinaoikeuden (MAO) joulukuussa 2022 antamaa päätöstä, jonka mukaan Blue Financen tulisi pidättyä tarjoamasta valikoimastaan löytyviä maksullisia lisäpalveluja, kuten paperilaskutusta ja luottohakemusten nopeutettua käsittelyä, mikäli näiden palvelujen veloittaminen johtaa kuluttajansuojalain mukaisten luottokustannusten enimmäismäärän ylittymiseen.

Oikeudellinen prosessi on nyt saatu päätökseen, ja asia on loppuun käsitelty. KKO:n päätöksellä ei ole toimintaamme taloudellista vaikutusta, sillä olemme tehneet saatavakannan arvostukseen liittyvät alaskirjaukset jo MAO:n päätöksen perustella. KKO:n päätös merkitsee sitä, että emme valitettavasti voi palauttaa arvoa.

Olemme noudattaneet tarkasti Suomen lakia; sekä KKO:n että MAO:n ratkaisut perustuivat EU-tuomioistuimen kehittyvään direktiivitulkintaan. Käsityksemme mukaan Suomessa vallinnut oikeudellinen tilanne oli toisenlainen ennen näitä ratkaisuja, jotka nyt muuttavat pitkään vakiintuneita oikeuskäytäntöjä.

en_USEN
Scroll to Top